- opakowanie ciasta francuskiego
- 250 g mrożonego szpinaku
- 3 ząbki czosnku (można mniej lub więcej, my jesteśmy bardzo czosnkowi)
- łyżka oleju
- 2 łyżki śmietany 12%
- 2 jajka
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Ciasto francuskie rozłożyć na blasze i podpiec w 200st. C przez 15 minut. Ciasto powinno być obciążone, żeby nie urosło, ale ja nie miałam czym obciążyć i przebijałam pęcherzyki powietrza widelcem.
- Na zimny olej wrzucić rozgniecione ząbki czosnku, gdy zacznie skwierczeć dodać mrożony szpinak. Przykryć pokrywką i pozwolić szpinakowi się rozmrozić. następnie odparować wodę.
- Szpinak wyłożyć na podpieczone ciasto francuskie.
- Śmietanę połączyć z jajkami, doprawić solą i pieprzem, wylać na szpinak.
- Piec w 180 st. C przez 30 minut.
- Kolejne 5 minut piec w 200 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz