środa, 16 października 2013

Wytrawne gofry z sosem czosnkowym

Składniki:
- 2 szkl. mąki
- 2 jajka
- szl. mleka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- czerwona papryka
- puszka kukurydzy
 - cebula
- dwie garści startego żółtego sera
- sól
- chilli
- 2 łyżki oleju

 Przygotowanie:

  1. połączyć suche składniki: mąka, sól, chili, proszek do pieczenia
  2. do suchych składników dodać jajka, olej i mleko, wymieszać
  3. do powstałego ciasta dodać pokrojoną cebulę i paprykę oraz odsączoną kukurydzę, a także żółty ser, wymieszać
  4. ciasto wylać do gofrownicy i piec aż będzie rumiane
Sos czosnkowy:
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany
- sól i pieprz

Przygotowaniem jest połączenie przeciśniętego przez praskę czosnku z pozostałymi składnikami i wymieszanie.


2 komentarze:

  1. Zrobiłam samo ciasto a farsz oddzielnie, trochę inny. Ciasto super pycha :)

    OdpowiedzUsuń

Durszlak.pl