wtorek, 12 listopada 2013

Tarta prowansalska

Składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 3 duże cebule
- 3 łyżki oleju
- 1 łyzka bułki tartej
- sól i pieprz
- zioła prowansalskie lub przyprawa do pizzy

Przygotowanie:

  1. - cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju, doprawić solą i pieprzem, zestawić z ognia i dodać bułkę tartą,
  2. na wybrana formę wyłożyć ciasto francuskie,
  3. cebulę wykładamy na ciasto i posypujemy ziołami lub przyprawą,
  4. przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego, (można się pobawić, pociąć ciasto w paski i ułożyć na wierzchu w szachownicę),
  5. pieczemy w 200 st. C przez 20-25 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Durszlak.pl