Składniki:
- 2 bułki
- 6 małych plasterków boczku
- 3 pieczarki
- 4 plasterki sera żółtego (dość grube)
- cebula
- ketchup
(powinien być też pomidor i sałata, ale nie byłam w ich posiadaniu w momencie napadu wielkiego głoda)
można też dodać sosu czosnkowego ;]
Przygotowanie: (ja użyłam dwóch małych patelni jednocześnie)
- pieczarki pociąć na plasterki i zrumienić na maśle, w czasie smażenia posypać solą,
- plastry boczku podsmażyć,
- bułki przeciąć (ja przecięłam na trzy części), każdą z nich podgrzać chwilę na patelni,
- każdą część bułki od środka posmarować ketchupem,
- na spód bułki wyłożyć pieczarki, a na ta samą patelnię wrzucić żółty ser, żeby się rozpuścił,
- na pieczarki połozyć kawałki cebuli, potem rozpuszczony ser, boczek i kolejna warstwa sera,
- przykryć bułką.
Smacznego! ;]
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz