czwartek, 27 marca 2014

Paczuszki z kiszoną kapustą

Składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego (275 g)
- 450 g kiszonej kapusty
- masło klarowane
- sól i pieprz
- 1 jajko
- ziarna sezamu

Przygotowanie:

  1. kiszona kapustę przepłukać, wycisnąć i pokroić z małą kostkę, poddusić na sklarowanym maśle z przyprawami, wystudzić.
  2. piekarnik rozgrzać do 220 st. C
  3. płat ciasta francuskiego pokroić na 6 kawałków, na środku każdego ułożyć kiszoną kapustę, złożyć na pół, posmarować żółtkiem, posypać sezamem,
  4. piec około 20 minut.


2 komentarze:

  1. Fajne :) nie widzialam jeszcze takiego przepisu :) pewnie były pyszne!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. najprostszy przepis jaki można sobie wymarzyć ;]

      Usuń

Durszlak.pl