- opakowanie ciasta francuskiego (375g)
- 400 g pieczarek
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka masła
- 1 duża cebula
- opakowanie mozzarelli do zapiekania (150g)
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- pokrojone pieczarki podsmażyć na maśle i oleju, posolić popieprzyć. odstawić, gdy się zrumienią,
- ciasto francuskie rozłożyć na blasze i podpiec w 200st. C przez 10 minut. ciasto powinno być obciążone, żeby nie urosło, ale ja przebijałam pęcherzyki powietrza widelcem.
- na podpieczone ciasto wyłożyć pokrojoną w piórka cebulę, posolić, następnie wyłożyć pieczarki, posypać tartą mozzarellą.
- piec 10 minut w 200 st. C
- połowę mojego ciasta pokryłam sosem przygotowanym z resztek ricotty (125 g) i połowy słoika sosu bolognese (około 250g)
wersja bez sosu
wersja z sosem
Smacznego!
Ps. my spożyliśmy tartę z sosem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz