poniedziałek, 20 stycznia 2014

Kanapkowa pasta z czerwonej soczewicy

Składniki:
- szklanka suchej, czerwonej soczewicy
- 2 szklanki wody
- 1-2 marynowane papryczki chilli
- 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oleju
- kilka kropki sosu Worcester  (Worcestershire)
- 2 łyżeczki  koncentratu pomidorowego
- pieprz i sól

Przygotowanie:

  1. soczewicę zalać ciepłą wodą i gotować pod przykryciem, na małym ogniu, aż wchłonie całą (większość) wodę. u mnie zajęło to około 45 minut, ale użyłam zimnej wody.
  2. do ugotowanej soczewicy dodać wszystkie składniki i zmiksować na gładką masę.

Pasta idealna do kanapek, a nawet naleśników.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Durszlak.pl