- opakowanie ciasta francuskiego
- 200 g mrożonego szpinaku
- 250g ricotty
- kulka mozzarelli
- 3 ząbki czosnku
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- ciasto francuskie rozłożyć na blasze i podpiec w 200st. C przez 10 minut. Ciasto powinno być obciążone, żeby nie urosło, ale ja przebijałam pęcherzyki powietrza widelcem.
- szpinak podsmażyć na patelni razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem aż cała woda wyparuje,
- czosnek połączyć z ricottą, doprawić solą i pieprzem,
- wyłożyć na podpieczone ciasto francuskie,
- piec w 200 st. C przez 10 minut,
- wyjąć na chwilę, rozłożyć na powierzchni szpinaku pokrojoną mozzarellę i piec kolejne 5-10 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz